Papier scheppen

Papier scheppen is ordening brengen in veel losse vezels.

Het handgeschepte papier heeft heel andere eigenschappen dan het machine papier. Ook de kwaliteit kan sterk verschillen, maar de toepassing gebieden zijn net zo breed.

Het hele proces van het vervaardigen van de pulp, het scheppen, persen en drogen is zo fascinerend, overzichtelijk en bevredigend, dat je er vrolijk en gepassioneerd van kan raken. Ook is het papier weer grondstof voor allerlei andere geweldige activiteiten en producten.

De Papierderij legt zich toe op het maken van ambachtelijk handgeschept papier. De grondstoffen zijn o.a. cellulose, katoen, abaca, lompen, (o.a. spijkerbroeken, T-shirts), linnen, hennep en diverse planten (o.a. brandnetel). Aan de pulp worden eventueel dierlijke lijm en/of milieuvriendelijke kleurstoffen en bv. bloemblaadjes, etc. toegevoegd. Door het gebruik van al die verschillende grondstoffen, krijgt het handgeschepte papier, dat voor bijna elk doeleinde op maat gemaakt kan worden, een zeer hoge kwaliteit en levensduur.

Het papier kan tot ongeveer max. 50 x 70 cm op elk gewenst formaat en vorm (bv. enveloppen, harten, enz.) geschept worden.