Cursussen & workshops

— BASISCURSUS

Op de dinsdagavonden (5 dagen, 19.30 – 21.30 uur) kunt u de basiscursus volgen, waarvan 2 avonden papier scheppen en 3 avonden boekbinden (2 bindtechnieken).
» Kosten: € 75,00, inclusief reader en materiaal. 

— VERVOLGCURSUS

Na de basiscursus of bij voldoende ervaring kunt u voor onbepaalde tijd de vervolgcursus volgen en (eventueel) eigen projecten (leren) uitvoeren. Denk aan papier maken voor boeken, kaarten, etc., of nieuwe bindtechnieken leren maken, of speciale vormgegeven boeken vervaardigen. Ook kunt u leren om boeken te repareren, werkstukken vanuit de kartonnage maken en eerste stappen zetten in de typografie.
» Kosten: € 60,00 per 5 avonden, exclusief materiaal.

— WORKSHOP PAPIER SCHEPPEN (volwassenen)

Op diverse zaterdagen in het jaar kunt u (bij voldoende deelnemers) de workshop papier scheppen volgen. Van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur maakt u kennis met de wereld van het handgeschepte papier.
» Kosten: € 75,00, inclusief reader en materiaal.

Verder verzorgt de Papierderij bv. vrijgezellen feestjes, personeels-uitjes en een deel van een familiedag, alles met of zonder high tea. Duur 2,5 tot 3 uur.
» Kosten: € 40,00 p. p.

— WORKSHOP PAPIER SCHEPPEN (kinderen)

Een verjaardagspartijtje met papier scheppen en de eerste stap in het boekbinden is een leuke en unieke activiteit. Er wordt met 2 schepkuipen gewerkt, waarvan in de ene kuip wit papier en enveloppen gemaakt wordt en in de andere gekleurd papier (en enveloppen), die eventueel versierd kunnen worden met bloemetjes of confetti. Aan het eind van het feestje wordt een schriftje gemaakt, dat de kinderen mee naar huis kunnen nemen. Het geschepte papier wordt binnen een week aan de jarige opgestuurd, zodat hij of zij nog een keer kan trakteren.
» Kosten: € 60,00 basis en daarop € 7,50 per kind.

NB Wilt u uw eigen cursus of workshop zelf samenstellen of wilt op lokatie een cursus en/of workshop laten plaatsvinden, zoals op scholen, buurthuizen, bij u thuis, etc., dan is dat vanzelfsprekend in overleg mogelijk.
» Reiskosten zijn: binnen 10 km vrij, daarna € 0,19 per km.