Papier scheppen

 

De Papierderij legt zich toe op het maken van ambachtelijk handgeschept papier. Dit doet zij op traditionele wijze. De grondstoffen zijn o.a. oud papier, katoen, linnen, hennep, cellulose en diverse planten. Aan de pulp worden o.a. dierlijke lijm en eventueel milieuvriendelijke kleurstoffen toegevoegd.

Dit bijzondere papier is voor bijna alle gebruikelijke doeleinden geschikt (schrijf-, teken-, printerpapier, enz.), maar kan ook geschikt gemaakt worden voor speciaal papier (aquarel- & kalligrafeerpapier, enz.). Tijdens het scheppen van het papier kunnen confetti, grassen en/of bloemblaadjes, e.d. in de schepkuip toegevoegd of op het net geschepte vel neergelegd worden.

Dit papier is ook weer de basis voor vele met de handgemaakte producten, zoals: postpapier, schriften, bekleding voor lampen, visite- en geboorte-kaartjes & huwelijks-annonces, (dag)boeken (ook baby- en receptieboeken), fotoalbums, enz.

Bovenaan de bladzijde ziet u het logo van de Papierderij , dat in het meeste papier ook als (draad)watermerk te zien is.

 

NIEUW: door de komst van een z.g. HOLLANDER (een maalbak) kunt u nu diverse soorten kant en klare pulp, eventueel gekleurd en/of verlijmd bestellen.         

PRIJZEN: vanaf € 15,00 p. kg.

 

 

                        Boekdrukken  

 

De oude boekdrukkunst met de losse loden letter stelt  de Papierderij in staat om op traditionele wijze teksten in een kleinere oplage te drukken. De boekdrukkunst maakt het mogelijk  een compleet product te verzorgen. Op (handgeschept) papier (max. 36 x 26 cm) kan met verschillende lettertypen een tekst gedrukt worden. Deze teksten kunnen voor bijvoorbeeld geboorte-, trouwkaartjes of visitekaartjes zijn, maar ook gedichten, oorkondes, getuigschriften en  diploma’s. Zo kan ook een boek  of een gedichtenbundel (in een beperkte oplage) tot stand worden gebracht.

Een combinatie met andere druktechnieken, zoals: stempelen, sjabloneren, linosnede, marmeren, blinddruk en zeefdruk behoort tot de mogelijkheden. Door eventueel mede gebruik te maken van de computer en een (kleuren)printer kan er een bijzonder en een zeer sfeervol product ontstaan, dat geheel aan uw wensen voldoet.

 

                        Boekbinden

 

de Papierderij beschikt over een handboekbinderij, waarin nieuwe (dag- en receptie-)boeken, schriften, mappen, (foto)albums, enz. worden gemaakt. Denk aan kleine boekjes, met uw logo, als relatiegeschenk. Oude boeken kunnen gerepareerd worden en opnieuw in hun band gezet worden. Tijdschriften en jaarboeken kunnen in enkele stuks, of in een kleinere oplage ingebonden worden.

Zo is het dus mogelijk een compleet grafisch product, op ambachtelijke wijze vervaardigd, te maken volgens uw speciale wensen. Er wordt gebruik gemaakt van diverse bindtechnieken en boekbandverzorging.