Workshop Papier scheppen

 

Op diverse zaterdagen: 18 april, 9 mei, 20 juni, 5 september, 3 oktober, 14 november en 12 december 2009 is er een workshop papier scheppen. Graag tijdig reserveren.

Tijdens deze dag raakt u vertrouwd met het proces van het papier scheppen en vervaardigt u  uw eigen briefpapier &  enveloppen. Er is deze dag veel ruimte voor uw wensen en vragen (zo mogelijk van te voren bespreken). Na deze dag heeft u een zeer goede basis om zelf aan de slag te gaan met het boeiende materiaal PAPIER..

TIJD: 10.00 tot 15.30 uur.
AANTAL DEELNEMERS: min. 4 en max. 8  personen. Bij te weinig deelnemers kan
de Papierderij besluiten de workshop niet door te laten gaan. Het cursusgeld wordt dan geheel teruggestort op uw giro- of bankrekening.

KOSTEN: € 75,00 p.p. incl. materiaal, reader, koffie, thee en soep.

 

 

 

 

 

Basiscursus: Papier scheppen & Boekbinden

 

De basiscursus (5 keer) wordt op dinsdagavond (behalve vakanties en feestdagen) gegeven. De inhoud van deze cursus bestaat uit 2 keer papier scheppen en 3 keer boekbinden (“Japanse” boekbindwijze en de z.g. “bandzetter”). Instappen in deze cursus is op elk moment mogelijk.

Aantal deelnemers: max. 6. TIJD: 19.30 - 21.30 uur.

Kosten: 5 keer, € 75,00 incl. materiaal en reader.

 

Vervolgcursus: Papier scheppen & Boekbinden

 

De basiscursus kan voor onbepaalde tijd verlengd worden. Het vervolg is bedoeld voor een verdere cursus in boekbindtechnieken, kartonnage en/of  “eigen projecten” (b.v. inbinden van tijdschriften, reparatie “oude” boeken, papier scheppen, e.d.) Voor deze cursisten is het mogelijk om op afspraak gebruik te maken van de foliepers en de drukkerij (toeslag € 2,50 per keer).

Kosten: € 12,50 per keer, excl. materiaal. Betaling d.m.v. een vooraf te betalen 5 of 10 strippenkaart.

 

 

 

AANMELDING: voor de cursus of de workshop uiterlijk 1 week van tevoren. Uw aanmelding is pas definitief als het cursusgeld ontvangen is op giro: 927 10 40 t.n.v. de Papierderij te Utrecht. Bij annuleren tot 2 dgn. van te voren wordt € 10,00 administratiekosten in rekening gebracht, daarna is de helft van het cursus/workshopbedrag verschuldigd.

 

Een workshop boekbinden en/of kartonnage kan alleen op aanvraag en voor groepen. Deze workshop kan een goed vervolg zijn op de workshop papier scheppen.